logo
hrrps://www.ijs.si


Tudi sklepno dejanje nagradnega tehniškega natečaja je uspešno zaključeno. V petek 12. aprila smo se v zgodnjih popoldanskih urah odpeljali iz Ljubljane proti Mariboru, kjer so se nam pridružili nagrajenci iz Štajerske in Prekmurja. Skupaj smo nadaljevali proti Dunaju, kamor smo prispeli v zgodnjih večernih urah ter lep večer izkoristili za ogled zabaviščnega parka Prater ter vožnjo s kolesom Riesenrad. Nadaljevali smo z avtobusnim ogledom mesta ter večer končali slastno večerjo v samem središču Dunaja. Seveda so bili na mizi dunajski zrezki 😉

Sobotno jutro smo pričeli s prijetnim spomladanskim sprehodom po parkih znamenitega baročnega dvorca Schönbrunn. Vendar za ogled tisočerih soban ni bilo časa, saj se je tehniški muzej, naš glavni cilj, odprl ob 10. uri. V muzeju smo se porazgubili v množici eksponatov, eden bolj zanimiv kot drugi. Za podroben ogled je bilo tri ure vsekakor premalo. Še bo potrebno priti! Sledi še hitro kosilo in že smo na avtobusu. Prijetno utrujeni smo se prepustili umirjeni vožnji proti Sloveniji, kamor smo prispeli v večernih urah.

Za nekatere nekaj popolnoma novega, za druge malo manj. Izmenjava izkušenj, ideje za nove projekte, želja po podobnih natečajih … Kot rečeno, resno načrtujemo podoben natečaj v prihodnjem šolskem letu. Nagrada naj ostane skrivnost. Morda ponovno Dunaj, morda kam drugam. Vabljeni k sodelovanju!